Het verkoopproces van een huis

Stappenplan bij verkoop van een woning

Ben je benieuwd naar het stappenplan bij de verkoop van een woning? Dan ben je niet de enige: deze vraag komt vaak naar voren. Daarom geeft iQ Makelaars Amsterdam je graag een overzicht van de stappen van het verkoopproces van een huis, en bovendien lichten we een aantal belangrijke stappen uit. Bij elke stap in het verkoopproces staat jouw verkoopmakelaar klaar om je advies en begeleiding te bieden.

 

Verkoopproces huis

 • Vrijblijvende waardebepaling
 • Verzamelen alle stukken
 • Stylingadvies
 • Professionele fotografie
 • Genereren verkoopteksten
 • Verkoopplanning
 • Marketing, Fundaplaatsing

Neem contact op voor meer informatie

 • Open Huis
 • Bezichtigingen
 • Onderhandelingen
 • Overeenstemming
 • Koopovereenkomst
 • Opleverinspectie woning
 • Levering bij de notaris

Vrijblijvende waardebepaling

De waardebepaling is een belangrijke eerste stap in het stappenplan huis verkopen. iQ Makelaars biedt je een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw woning. Binnen 48 uur geven we je advies over de vraagprijs en de verkooptermijn, op basis van uitgebreid onderzoek.

Vraag jouw waardebepaling aan

Stylingadvies en fotografie

Bij het verkopen van een huis is de advertentie essentieel. Daarom biedt iQ Makelaars Amsterdam professionele fotografie van jouw woning, als onderdeel van ons marketingplan. Voorafgaand hieraan geven we je vrijblijvend stylingadvies: soms kan het herschikken van de meubels of een nieuw likje verf nét het verschil maken! De fotografie van jouw woning plannen we altijd in op een overwegend zonnige dag, zodat de woning het beste overkomt op beeld. We hebben de mogelijkheid om ook hoogtefoto's van jouw woning te maken, en zelfs de inzet van een drone behoort tot de opties. Zo stimuleren we snelle verkoop van jouw huis!

Neem gerust contact met ons op
 

Stylingadvies

Marketingplan voor jouw woning

Uiteraard behoort de marketingstrategie ook tot het stappenplan huis verkopen. iQ Makelaars is gespecialiseerd in online marketing, en zet verschillende kanalen in om jouw woning onder de aandacht te brengen. Zo adverteren we via woningplatforms zoals Funda, Jaap, en Huislijn, maar daarnaast kunnen we ook campagnes draaien via Google Ads en sociale media.

Ook Open Huizen en bezichtigingen behoren tot onze marketingstrategie. We organiseren altijd een kosteloos een Open Huis op de tweede zaterdag nadat jouw huis in de verkoop is gegaan. Bovendien bieden we onbeperkt bezichtigingen aan, ook in de avond en op zaterdag. Zo geven we alle geïnteresseerden de mogelijkheid om langs te komen, waardoor de kansen op snelle en succesvolle verkoop enorm vergroot worden!

Meer over onze marketingstrategie

Onderhandelen en opstellen koopovereenkomst huis

Uiteraard sta je er ook bij de onderhandelingen en juridische afwikkelingen niet alleen voor. Als verkoopmakelaar zorgen wij ervoor dat we de achtergrond en drijfveren van een bieder kennen, waardoor we kunnen inschatten op welk bedrag zij maximaal zullen eindigen. Uiteraard bepaal jij uiteindelijk of je een bod accepteert. Door slim en strategisch onderhandelen zorgen we ervoor dat jij de hoofdprijs ontvangt bij het verkopen van jouw huis.

Zodra er overeenstemming is over de verkoop van jouw woning met de koper, is snel handelen vereist. De koper is namelijk pas 3 dagen na het tekenen van het koopcontract definitief gebonden aan de woning. iQ Makelaars Amsterdam stelt daarom binnen 48 uur een waterdichte overeenkomst op, waarin we rekening houden met alle mogelijke situaties. De koopovereenkomst bevat daarom bijvoorbeeld ook:

 • Een ouderdomsclausule
 • Een asbestclausule
 • Een niet-zelfbewoningsclausule
 • Een No Risk clausule

Oplevering en notaris

Jouw huis is verkocht, gefeliciteerd! De laatste stappen in het stappenplan huis verkopen zijn de oplevering en overdracht bij de notaris. Voordat we naar de notaris gaan voeren we een laatste opleverinspectie uit van de woning. Hierbij wordt de staat van de woning nog een laatste keer gecheckt, en bovendien noteren we de meterstanden voor het opzeggen van jouw energiecontracten.

Wanneer alles tijdens de opleverinspectie in orde is, gaan we naar de notaris. Uiteraard is jouw iQ verkoopmakelaar hierbij aanwezig, om ervoor te zorgen dat het juiste contract ondertekent wordt en je niks tekent waar je niet achter staat. Zodra het contract is ondertekent overhandig je de sleutels aan de koper: deze is nu officieel eigenaar van de woning!

Neem contact op

Start nu met het verkoopproces van jouw huis in Amsterdam!

Huis verkopen

Wat is jouw huis waard?

Gratis rapport iQ Makelaars Leadtool

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.