Nieuws

Huizenprijzen stijgen sneller dan verwacht volgens Rabobank

Economen van de Rabobank denken dat de huizenprijzen verder stijgen dit jaar en waarschijnlijk komend jaar nog harder.

 

Doordat de economische vooruitzichten voor Nederland zijn verbeterd, hebben de economen hun prognose fors naar boven bijgesteld. Daarbij kampt Nederland met een groot huizentekort terwijl de hypotheekrente erg laag is. Dit zorgt ervoor dat de krapte ook blijft aanhouden.

 

Naar verwachting zal dit jaar huizen met 8 procent duurder worden. Voor 2022 voorzien zij vervolgens een huizenprijsstijging van gemiddeld 4 procent. 

 

Bron: NOS

06 april 2021 Meer
Amsterdam weer een stukje groener

Amsterdammers hebben hun tuinen een stukje groener gemaakt door tegels te vervangen door groen. In totaal heeft de gemeente 33.932 tegels opgehaald. Door het vervangen van de tegels is daarmee 0,5 hectare groen bijgekomen. Met groen kan de stad beter beschermd worden tegen extreem weer zoals hoosbuien, droogte en hitte. 

 

Amsterdam Noord is met 18,385 verwijderde tegels de winnaar. Wethouder Laurens Ivens (Openbare Ruimte en Groen) is er blij mee. Hij geeft aan dat hij particulieren en ook ondernemers erbij wil betrekken om Amsterdam te vergroenen. 

 

Grote steden zijn kwetsbaar voor extreme hitte, droogte en regelval. Doordat de stad snel heet worden, tot wel 7 graden warmer, houdt het de hitte ook binnen. 

 

Bron: NU.nl

06 april 2021 Meer
Zuiderkerkprijs 2020 gewonnen Amsterdam

 

De Zuiderkerkprijs is dit jaar gewonnen door het Amsterdamse woningbouwproject New West aan het eind van de Postjesweg. De gemeente heeft de prijs toegekend aan de architect en opdrachtgever voor het beste woningbouwproject.

De grote winnaars van 2020 zijn opdrachtgever Heutink Group en architectenbureau Olaf Gipser Architects en VURB Architecten. De prijs die zij hiervoor hebben ontvangen is een kunstwerk van de Syrische kunstenaar Mazen Alashkar. 

Het nieuwbouwproject heeft de prijs binnen weten te slepen door de hoge kwaliteit en toewijding aan de buurt, waarmee een natuurlijke en logische plek om te wonen en verblijven is gecreëerd. 

Het nieuwbouwcomplex New West bestaat uit verschillende appartementen. Ook komt er een vestiging van de OBA. 

 

Bron: NU.nl
10 december 2020

15 december 2020 Meer
Amsterdam scherpt woonregels aan

Per 1 januari scherpt de gemeente Amsterdam de woonregels aan met als doel woningen betaalbaar te houden. Beleggers die alle grote huizen opkopen en in kleine meerdere woningen opdelen moet hiermee voorkomen worden. Daarnaast wil de gemeente boetes gaan uitdelen bij het herhalen van overtredingen bij woonfraude en niet melden van vakantieverhuur. 

Het ‘woningvormen’ moet vanaf 2021 strenger aangepakt worden. Denk hierbij aan woning waarbij er meerdere woonruimtes gemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat het aantal grotere woningen afneemt en minder ruimte is voor gezinnen, meldt de gemeente Amsterdam. 

Woningen van minimaal 100 vierkante meter mogen nog worden verbouwd tot kleinere woningen van minimaal 40 vierkante meter. Huizen op de begane grond met minimaal twee verdiepingen moeten minstens 200 vierkante meter zijn en de gevormde woningen minstens 100 vierkante meter.

Vanaf 1 januari zijn bewoners van een woning die het tijdelijk willen verhuren aan toeristen dan ook verplicht om zich te registreren bij een landelijk registratiesysteem voor toeristisch verhuur. Het handhaven wordt hierdoor makkelijker gezien er gegevens zijn. 


Bron: Gemeente.nu
29 oktober 2020

04 november 2020 Meer
Mogelijke dip voor woningmarkt in 2021 en 2022

Uit een kwartaalbericht Woningmarkt van de Rabobank wordt een dip verwacht voor de komende twee jaar. De corona crisis zal zorgen voor een oplopende werkeloosheid. Hierdoor zal naar verwachting de vraag naar woningen zakken.

De gemiddelde huizenprijs zal in 2021 ook dalen met 0,8 procent. In 2022 zal er nog eens 2,2 procent bovenop komen naar verwachting. Wel voorziet de Rabobank dat het na deze twee jaar wil zal stijgen. 

Voor starters is dit een mooie kans om een huis te kopen. Veel doorstromers zullen zich met een economische crisis inhouden. Bijvoorbeeld doordat zij ook nog een huis te verkopen hebben. Daarnaast zijn er veel beleggers die voorzichtiger worden. 

 

Bron: NOS

15 september 2020 Meer
Eigenaren moeten er verplicht zelf wonen

Vanaf 7 juli moeten eigenaren die een nieuwbouwwoning in Amsterdam kopen daar verplicht zelf wonen. Hiermee hoopt de gemeente te voorkomen dat woningen voor de hoofdprijs worden doorverhuurd. 

Particuliere beleggers investeren vooral in woningen om deze vervolgens te verhuren aan de hoogste bieder. Vooral woningen in het lage en middensegment zijn schaars. De gemeente is al een poos bezig om de markt langer in toom te houden met verschillende maatregelen. 

Inmiddels lijken de ergste prijsstijgingen wel achter de rug en doet corona een duit in het zakje: voor het eerst in lange tijd is de gemiddelde huur in de vrije sector gedaald op sommige plekken. Door de crisis waren er veel minder expats en toeristen in ons land, maakte Pararius vanochtend bekend.

Bron: RTL Nieuws

20 augustus 2020 Meer

Meer nieuws laden

Einde nieuwsarchief

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.