Nog geen prijsdalingen voor Amsterdamse woningmarkt

minder dan 1 min.

Terug

Volgens de Rabobank komt er in Nederland een einde aan de prijsstijgingen op de woningmarkt. Er wordt zelfs voorzichtig gesproken over een daling van de woningprijzen. Voor Amsterdam ziet het er helaas minder rooskleurig uit; hier ligt nog geen prijsdaling in het vooruitzicht.

Deze week kondigde de ECB de hoogste renteklim sinds de invoering van de euro aan: de basisrente wordt in een klap met 75 basispunten opgetrokken tot 1,25 procent. Volgens Nic Vrieselaar, econoom bij de Rabobank, zal deze verandering ook doorwerken in de hypotheekrente. Als deze tot bijvoorbeeld 5 procent zou oplopen, is het volgens Vrieselaar zeer waarschijnlijk dat de prijzen gaan zakken. Ook zal overbieden op woningen minder of niet meer gebeuren.

Volgens Jerry Wijnen van de Makelaarsvereniging Amsterdam ligt de situatie in Amsterdam helaas gecompliceerder: "[Er zijn] in de stad simpelweg te weinig woningen [...]. En er wordt ook niet genoeg gebouwd, waardoor de situatie niet enorm verandert.” Wel verwacht hij dat er enige matiging zal komen in het zeer forse overbieden.

Bron: Het Parool

Publicatiedatum 10/09/2022

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.