Meer studentenwoningen en snel graag!

minder dan 1 min.

Terug

Volgens het NRC zouden we alle kansen moeten grijpen om meer woningen voor studenten te realiseren. In Amsterdam zou er al te weinig gebeuren, schijven Reinier van Dantzig en Ilana Rooderkerk van de Amsterdamse D66-fractie. 

 

Het gebeurt nog steeds, studenten die vanuit de hele wereld in Nederland komen studeren. Vervolgens wonen ze op een vakantiepark, camping of een tent. Door het gigantische tekort aan studentenwoningen moeten vaak internationale studenten op zoek naar creatieve oplossingen. Er worden al veel studentenwoningen bij gebouwd maar helaas nog niet genoeg. 

 

Volgens het Kenniscentrum Kences waren er in oktober 26.500 studenten zonder kamer. Deze studenten willen het liefst het ouderlijk huis verlaten. Ook is de vraag in de hoofdstad het grootst naar kamers. In 2020 waren er in Amsterdam 5800 studentenwoningen te weinig. Helaas is dit tekort aan het groeien en moeten er oplossingen komen. 

 

Een oplossing zou zijn dat gemeente woningdelen voor studenten makkelijker zou maken. Amsterdam heeft woningdelen bemoeilijkt waardoor studentenwoningen uit de markt werden onttrokken en veel studenten illegaal gingen huren. Dit terwijl woningdelen voor veel jonge Amsterdammers vaak de enige optie is voor een betaalbare woning in de stad. 

 

Het kabinet is bezig met plannen voor studentenwoningen want zij vinden dat iedere student de kans moet hebben om op kamers te gaan. Door creatieve oplossingen en flexwoningen zou er snel nieuwe woningen bij kunnen komen. 

 

Bron: NRC

18 februari 2022

Publicatiedatum 08/03/2022

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.