150.000 woningen te dicht bij Schiphol gepland

minder dan 1 min.

Terug

Uit een analyse van Natuur en Milieufederaties Noord- en Zuid-Holland blijkt dat minstens 150.000 woningen gepland staan die last gaan krijgen van het vliegtuiglawaai. Het gaat sowieso om 115 bouwlocaties waar volgens de norm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) teveel vliegtuiglawaai is om gezond te kunnen wonen. Dit blijkt ook verder uit een aantal bewonersorganisaties. 

 

Volgens het onderzoek zouden de bouwplannen tot veertig kilometer van de luchthaven binnen de zone met te hoge gezondheidsrisico’s vallen. De WHO heeft kritische grenzen bepaald voor de hoeveelheid vliegtuiggeluid waaraan mensen maximaal mogen worden blootgesteld. 

 

"De WHO heeft op basis van vele wetenschappelijke onderzoeken de kritische grens voor geluidsoverlast bepaald", stelt Nienke Schuil van de Natuur en Milieufederatie (NMF) Zuid-Holland. "Dit is het moment voor de lokale politiek in de regio Schiphol om zich hier nu expliciet bij aan te sluiten en van minister Harbers de handhaving van de WHO-richtlijn te eisen."

 

Er is afgesproken in het nieuwe regeerakkoord dat het kabinet dit jaar hier nog een besluit overneemt over de toekomst van de luchtvaart. Er wordt gesproken over een integrale oplossing die zekerheid biedt voor zowel de hubfunctie van Schiphol als de omgeving van de luchthaven. 


Bron: NOS
26 maart 2022

Publicatiedatum 13/04/2022

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.