Panddetail

 
HAUWERT, Hauwert 106
 
 • TypeVrijstaand
 • Woonoppervlakte360 m²
 • Perceelgrootte2997 m²
 • Slaapkamers3
 • Aangeboden sinds29-10-2022
 • Beschikbaarheid In overleg
Vraag bezichtiging aan

Omschrijving

Dubbel luxe Landhuis voor Wonen, Atelier, Praktijk en/of B&B.

Een droom wordt werkelijkheid van wonen en werken in de natuur op een perceel van maar liefst 3000 m2 woongenot met parkachtige tuin en eigen eilandje….

Een schitterend en bijzonder gelegen woon- en werk object, op 3000 m2 parkachtige tuin, waarbij iedere woning een eigen aparte ingang heeft, die naar wens met een bestaande interne deurverbinding verbonden kan worden. Een droom van vrij en ultiem wonen in een landelijke groene omgeving, op één van de mooiste landelijke woonlocaties, tussen de historische handelssteden Hoorn, Enkhuizen en Medemblik op 40 km van Amsterdam met een prima aansluiting op de snelweg.

Veel creatieve mogelijkheden op 432 m2 interne oppervlakte!

Ideaal voor wonen en werken en/of in combinatie met een mogelijke B&B, atelier of praktijk. Ook ideaal als inpandige (zorg)woning. Het geheel is omringd met fraaie, groenblijvende beplanting, op een uniek en schitterend gelegen locatie. Vele creatieve mogelijkheden zijn denkbaar, en is uitermate geschikt voor creatieve beroepen met gebruik van eigen atelier en/of praktijkruimtes. Maar ook voor toerisme (B&B), en/of een trouwfeest, en/of een unieke romantische Bruidspaar-overnachting zijn er voldoende mogelijkheden.

Gemeenschappelijk, een dubbel bewoonbaar huis kopen, is een kans voor unieke oplossingen!

Aangeboden worden een 2-tal prestigieuze en briljante woningen en een 2-tal bijbehorende, representatieve B&B ruimtes of andere meervoudige gebruiksmogelijkheid.
Het royaal bemeten en volledig gerestaureerde, uitstekend warmte geïsoleerd Landhuis (1960) heeft een woonbestemming met werk(atelier)gebruik, en staat op een 3000 m2 parkachtige tuin met blijvend vrij zicht op landerijen.
De totale interne oppervlakte van dit object is 432 m2, de totale woonoppervlakte van dit object is 360 m2 en met een overige inpandige ruimte van 72 m2. De externe bergruimte is 60 m2 + balkon 18 m2 + zonnig dakterras van 132 m2. De totaaloppervlakte van het leef- en woongenot is 3000 m2.

1e Woning is een grote Landhuiswoning op de 1e verdieping en met groot dakterras en groot atelier op parterre.
Deze 1e woning de z.g. Landhuiswoning heeft een woonoppervlakte van 142,5 m2 en bevindt zich op de 1e verdieping met uitzicht over het eigen park en heeft tevens een 18 m2 groot balkon en een 132 m2 groot dakterras. Vanaf de Landhuiswoning zijn inpandig de 2-tal eigen ruimtes nu dienstdoende als werkateliers te bereiken. Deze beide ruimtes bevinden zich op de parterre. Er is 1x een ruimte van 91m en een 2e ruimte van 21,5 m2. Beide ruimtes zijn rolstoel toegankelijk.
Uiteraard kan men hier 2-3 slaapkamers van maken met een eigen doucheruimte.

2e Woning is een grote rolstoelvriendelijke Landhuis(zorg)woning op de parterre en groot atelier en grote kapschuur.

De 2e woning is een z.g. (zorg)woning en heeft een woonoppervlakte van 105 m2 en bevindt zich op de parterre. Deze woning is rolstoelvriendelijk en is verder geheel zonder drempels. De (zorg)woning heeft rondom een 2-tal eigen aangrenzende besloten buitenterrassen (totaal 200 m2 groot) en ieder terras heeft een eigen rolstoelvriendelijke uitgang. Tevens heeft deze parterre woning een ruimte (nu een atelier) van 71m2 met gedeeltelijk glazen dak.

Grote Kapschuur:
In het jaar 2022 is er een geheel nieuwe rolstoelvriendelijke Kapschuur geplaatst (13m x 4,50m), waar men bijna het gehele jaar door zon- en wind beschut kan verpozen en beschikt bovendien nog eens over een 2-tal af te sluiten bergruimtes van ieder 3x 3,5 m2.

Tevens een rustiek Landhuis met veel privacy.

Het 25 meter diepe en 35m brede Landhuis is vanaf de openbare weg bijna niet zichtbaar. Het 132 m2 zonnige dakterras heeft 100% privésfeer. Het Landhuis beschikt over 2 badkamers en een 3e, 4e en 5e badkamer is reeds voorbereid en met enige aanpassingen snel te realiseren. Keuken is geheel nieuw, evenals de fraai aangelegde garage met 2 overdekte autostelplaatsen in landhuisstijl. (2e en 3e keuken is reeds voorbereid en met enige aanpassingen snel te realiseren) Het energiezuinige gebouw beschikt over centrale verwarming op aardgas.

Deze Landhuiswoning is zeer licht en beschikt over een automatische zonoverkapping. De laatste modernisering vond plaats in 2022. Verder is het pand voorzien van een sfeervolle rustieke oude BauernStube uit privébezit. (Geen gastronomie) Dit geeft het echte Hüttensfeer gevoel.

Naast het perceel van 3000m2 is er ook nog een klein privaat eilandje welke ook in deze verkoop besloten zit.

Dit prachtige Landhuis met bijgebouwen ligt op 50 meter afstand aan het Natuurgebied Egboetswater. Een ideale plek om te wandelen of om zo maar even te ontspannen.

Kortom:
Een prachtig uniek object welke bijna niet in Nederland te vinden is. Woon en werk kunnen hier samen gaan!

Bijzonderheden:
- Bouwjaar 1960
- Woonoppervlakte 360m2
- Eigen grond
- Vrij parkeren op eigen perceel
- Ruimte genoeg voor minimaal 10 auto’s
- Veel groenvoorzieningen in de directe omgeving
- Energie label C
- HR ketel
- Oplevering kan snel

Dus laat deze kans niet lopen en maak z.s.m. een afspraak voor een bezichtiging!

Interesse?
Wij nemen graag de tijd voor je! Plan een afspraak via onze website (iQmakelaarsamsterdam.nl), telefonisch of via Funda en we laten je de woning graag zien.

Tot snel!

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid of onjuistheid van de informatie of de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning zijn wij als makelaar de adviseur van verkoper. Wij raden u aan om een eigen deskundige (aankoop)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Als u specifieke wensen heeft omtrent de woning, is het verstandig om die tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen.

Meer

Neem contact op

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

T  020 - 722 0808
E  Amsterdam@iQMakelaars.nl

Specificaties

Bouw

 • Soort Woningen
 • Type Vrijstaand
 • Bouwjaar 1960

Algemeen

 • Beschikbaarheid In overleg

Energie

 • Energielabel C
 • CV-ketel Combi
 • CV-ketel eigendom Ja
 • CV-ketel brandstof Gas
 • CV-ketel bouwjaar 2014
 • CV-ketel warmwater Ja
 • Aanwezige isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, glasisolatie

Indeling

 • Slaapkamers 3

Afmetingen

 • Woonoppervlakte 360 m²
 • Perceeloppervlakte 2997 m²
 • Woninginhoud 1583 m³
Meer

Vraag bezichtiging aan

Contact

iQ Makelaars Amsterdam
Waalstraat 15
1078 BP Amsterdam

E: amsterdam@iqmakelaars.nl
T: 020 - 72 20 808

020 - 7220808

Volg ons

 

Onze beoordelingen

Onze klanten beoordelen ons met een 9,3 / 10. Elke klant met een unieke ervaring.